Stanislas Ossieur is sinds 1985 actief aan de balie te Gent. Hij won in zijn jonge jaren verschillende prijzen voor zijn retorische talent.

Naast zijn hoedanigheid als advocaat, doceert hij aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen, de Hogeschool Gent en de Erasmushogeschool Brussel.

Stanislas Ossieur is erkend bemiddelaar in burgerlijke en commerciële zaken, en tevens in sociale zaken. Ook in deze materie treedt hij op als docent in het kader van de opleiding tot erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken, georganiseerd door bMediation, opleidingsinstituut erkend door de Federale Bemiddelingscommissie. 

Hij geeft zeer regelmatig voordrachten over topics in het gezondheidsrecht en het sociaal recht. Daarnaast is hij auteur van diverse publicaties en neemt hij de taak op zich van plaatsvervangend vrederechter voor het 2e kanton Gent. 

Meester Ossieur heeft een uitgesproken belangstelling voor de domeinen van het gezondheidsrecht, het sociaal recht en het administratief recht in de ruime zin. Hij staat zijn cliënten en de medewerkers bij met raad en daad.

 

Stanislas Ossieur

© Advamo 2017