top of page

Stanislas Ossieur

Meester Ossieur studeerde aan de Universiteit Gent en is sinds 1985 actief aan de balie te Gent. Naast zijn diploma van Licentiaat in de Rechten, behaalde hij eveneens een MBA aan de Vlerick Business School. In zijn jonge jaren won hij verschillende prijzen voor zijn retorisch talent. 

Naast zijn professionele hoedanigheid als advocaat, doceert hij tevens aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen, de Hogeschool Gent en is hij gastdocent aan de Odisee Hogeschool en de Arteveldehogeschool te Gent.

​Meester Ossieur is erkend bemiddelaar in burgerlijke, commerciële en sociale zaken. In deze materies treedt hij bovendien op als docent in het kader van de opleiding tot erkend bemiddelaar, georganiseerd door New Deal Academy, opleidingsinstituut erkend door de Federale Bemiddelingscommissie. 

​Zeer regelmatig geeft meester Ossieur ook voordrachten over topics in het gezondheidsrecht en het sociaal recht. Daarnaast is hij auteur van diverse publicaties en neemt hij de taak op zich van plaatsvervangend vrederechter voor het tweede kanton te Gent. 

​Meester Ossieur heeft een uitgesproken belangstelling voor de domeinen van het gezondheidsrecht, het sociaal recht en het administratief recht in de ruime zin. Hij staat zijn cliënten en de medewerkers bij met raad en daad.

Na jaren trouwe dienstverlening bij ADVAMO, nam hij in 2020 het kantoor over en heeft hij de leiding over een team enthousiaste medewerkers.

bottom of page